En föreläsning om Autism/Asperger

Att förstå helt andra delar av världen än de flesta omkring mig, kan göra det här med känslor besvärligt. Hur kan jag bete mig omtänksamt och respektfullt när jag hela tiden ser andras egentliga känslor? Såsom tankar och känslor andra inte alltid vill, men borde, erkänna? Hur kan jag kunna behålla vänner, träffa nya människor och ha en bra relation till min familj när ingen annan tycks se det jag ser, men min värld är lika sann som deras?

Hur kan jag göra mig förstådd med alla ord och uttryck som används på ett sätt som alltid känns ovanligt mot vad jag behöver och menar? När så mycket på insidan ofta heter och låter annorlunda från andra?

Klart jag kan! Klart alla icke-typiska kan! När våra icke-typiska erfarenheter och berättelser samlas så uppstår något fantastiskt som både vi och omvärlden behöver: perspektiv.

Du är inte dum, konstig, taskig, oförskämd eller fel. Du är inte obegriplig – men du behöver höra de uttryck, tankegångar och berättelser som jag har fått från hundratals andra som oss. Så att du kan utveckla ett språk – ditt språk – och nå ut till världen som längtar efter att förstå dig bättre!

Föreläsare: Jonas Wik, 36 år, föreläsare sedan 2012. Enda sedan Jonas första föreläsning om Asperger och ADHD och har han fängslat åhörarna med hans berikande sätt att berätta så att man förstår vad man ska förstå.

NÄR: Torsdag 8/11
TID: Klockan 13.30-15.30
LOKAL: Dragarbrunnsgatan 71, Mariasalen, Stiftets Hus

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anmäl dig till SeSams föreläsningar - höst 2018

Du kan fylla i flera föreläsningar på en gång.

OBS! Från och med 1 mars i år (2018) tar vi ut en avgift på 100 kr/person för den som inte kommer fast man har anmält sig. Har du avbokat minst 24 timmar innan är det inga problem och ingen avgift tas ut. Vi har haft fullsatt på våra föreläsningar och de som står på vår väntelista bör få chansen att få komma. Tacksam för er hjälp.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vi är nyfikna på att höra i vilken roll du/ni lyssnar på föreläsningen.
Vi använder bara detta i vår statistik, ingen annanstans sparas det

Du kan välja flera
 Region Uppsala Kommun Myndighet, ex AF, FK... Universitet/Högskola Svenska Kyrkan Andra arbetsgivare Själverfaren Anhörig Intresserad Ideell organisation Annat