Förväntningar på livet smulas sönder i ”Förvaret”

En unik dokumentär om den ångestfyllda limbotillvaron i ett svenskt flyktingförvar.

Vart går gränsen mellan tjänsteman och medmänniska?
Förvaret, smaka på ordet, det är så Migrationsverket kallar den anläggning där människor hålls inlåsta i väntan på tvångsavvisning. Det är inte ett häkte, utan ett, i brist på bättre ord, förvar. Fångarna och väktarna är varandra nära dygnet runt. Man samtalar på nätterna och spelar fotboll på dagarna. Vi får följa Sophie som älskar sitt jobb men får kritik för att hon är för social, Sami som är inställd på att vara inlåst länge och söker ord för de orättvisor han ser samt Aina som skilts från sina barn medan polisen trappar upp arbetet för att kunna verkställa deras avvisningsbeslut. En tankeväckande studie i en smått absurd värld som väcker många frågor. Inte minst kring mänsklighet och maktspråk.

Anna Persson (f. 1981) studerade statsvetenskap, genusstudier, foto och reportagejournalistik innan hon 2011 utexaminerades från dokumentärfilmsprogrammet på Stockholms dramatiska högskola.
Shaon Chakraborty (f. 1982) tog examen från Nordens fotoskola Biskops-Arnö 2010. Hon har bland annat publicerats i boken This Must Be The Place. Förvaret är hennes debutfilm.

Läs mer om filmen här»

NÄR: Torsdag 4/10
TID: 18-20
LOKAL: Slottsbiografen, Nedre Slottsgatan 6

SeSam Uppsala i samarbete med Bilda Uppsala

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anmäl dig till SeSams föreläsningar - höst 2018

Du kan fylla i flera föreläsningar på en gång.

OBS! Från och med 1 mars i år (2018) tar vi ut en avgift på 100 kr/person för den som inte kommer fast man har anmält sig. Har du avbokat minst 24 timmar innan är det inga problem och ingen avgift tas ut. Vi har haft fullsatt på våra föreläsningar och de som står på vår väntelista bör få chansen att få komma. Tacksam för er hjälp.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vi är nyfikna på att höra i vilken roll du/ni lyssnar på föreläsningen.
Vi använder bara detta i vår statistik, ingen annanstans sparas det

Du kan välja flera
 Region Uppsala Kommun Myndighet, ex AF, FK... Universitet/Högskola Svenska Kyrkan Andra arbetsgivare Själverfaren Anhörig Intresserad Ideell organisation Annat